Color Digital Printing Press Amended RFQ-2017-007

expired opportunity(Expired)
From: Federal Government(Federal)
started - 21 Jul, 2017 (about 5 years ago)

Start Date

21 Jul, 2017 (about 5 years ago)
due - 21 Jul, 2017 (about 5 years ago)

Due Date

28 Jul, 2017 (about 5 years ago)
Bid Notification

Opportunity Type

Bid Notification
RFQ-2017-007

Opportunity Identifier

RFQ-2017-007
United States Senate

Customer / Agency

United States Senate
U.S. Senate, Office of the Sergeant at Arms Washington , District of Columbia 20510 United States

Location

U.S. Senate, Office of the Sergeant at Arms Washington , District of Columbia 20510 United States
unlockUnlock the best of InstantMarkets.
Please Sign In to see more out of InstantMarkets such as history, intelligent business alerts and many more.

Don't have an account yet? Create a free account now.

Added:
May 23, 2017 2:39 pm
Modified:
Jul 14, 2017 12:08 pm
Track Changes
The Senate has amended this RFQ to change the quantity to two (2) color digital printing presses.
Please see revised Request for Quotation.Accepting questions on this procurement to
constance_kemper@saa.senate.gov until Thursday, July 20 2017.
Reponses will be posted on Friday, July 21, 2017.
The deadline has been amended to Friday, July 28, 2017.

Added:
Jun 02, 2017 4:02 pm
Modified:
Jul 14, 2017 12:08 pm
Track Changes QUESTIONS AND ANSWERS
Color Digital Printing Press
RFQ-2017-007
June 1, 2017

Question 1: What is the estimated monthly volume for the Color Digital Press?
Answer 1: 250,000
Question 2: What is the minimum and maximum page number for a saddle-stitched book?
Answer 2: Vender should specify this option. We don't have a minimum or maximum for requirement.
Question 3: What is the anticipated average monthly number of saddle-stitched books?
Answer 3: This will vary.
Question 4: Please clarify Specification #11: "Color Digital Press shall have a cooling module to assure stack quality" sounds like a manufacturer-specific specification. We utilize technology that addresses cooling the printed media to assure stack quality, will that be sufficient?
Answer 4: Yes, that fulfils the requirement.
Question 5: Please clarify Specification #15: "Color Digital Press shall run stock sizes ranging from 8.5" X 11"- to 12" X 19", 20lb bond - 130lb cover as well as 8 and 11mil Polyester." What percentage of volume occurs with the 8 and 11 mil Polyester?
Answer 5: We have never measured the percentage of volume, we just require this capability.
Question 6: Will you be performing your file make-ready prior to submitting to the print server or does the solution need to include make-ready capabilities?
Answer 6: We would like to see both options and the difference between both.
Question 7: Please clarify Specification #23: "Color Digital Press shall provide automatic duplexing from each paper tray at a rate up to 80 images per minute, including various media weights of 20lb bond - 130lb cover, coated or uncoated, 8 mil and 11mil polyester." What percentage of your workload is greater than 110 lb cover? Would a digital press that can sustain high volumes of 110 lb cover (300 gsm) be acceptable?
Answer 7: Our 11 mil polyester is over 300 gsm, if the printer doesn't meet the requirement please specify what your printer can do.
Question 8: Please clarify Specification #24: "Color Digital Press shall be UL certified. Please specify." Would TUV certification be an acceptable certification in lieu of an UL Certification?
Answer 8: If you don't meet the exact requirement, please specify what certification it will.
Question 9: Regarding Warranty #1: Standard warranty on the Color Digital Press is ninety (90) days. Please change the warranty period from one (1) year to ninety (90) days from machine installation/acceptance with maintenance starting thereafter.
Answer 9: No, the Senate requires a one (1) year minimum.

Added:
Jul 21, 2017 6:00 pm
QUESTIONS AND ANSWERS
Color Digital Printing Press
Amended RFQ-2017-007
July 21, 2017

Question 1: Now that the quantity has been changed to 2 units, is the monthly volume that was 250,000 to be split between the 2 units (125k per unit/per month)?
Answer 1: Yes, that is correct. (@125,000 per unit per month)
Question 2: Specifications #5 - "Color Digital Press shall require no more than 3 feet of space around device and be no longer than 18 feet to fit in our footprint." Will this space requirement change now that you are requesting 2 units?
Answer 2: The footprint requirement will be per machine.
Question 3: For Specifications - Are all changes or revisions noted in red? And if so, please confirm the only changes to the minimum specifications requirements is quantity of 2?
Answer 3: Yes, this is the only change.
Question 4: Options #5 - "Color Digital Press will print on polyester stocks using clear toner technology." Utilizing clear toner technology is a vendor-specific application. Is clear toner a requirement for this RFQ?
Answer 4: Clear toner is not a requirement - that is the optional function (and why it is listed under Options). However, printing on polyester is a requirement.

Dates

Start Date

21 Jul, 2017 (about 5 years ago)

Due Date

28 Jul, 2017 (about 5 years ago)

You may also like

4-6 Color Offset & Digital Printing Services

Due: 09 Feb, 2023 (in 2 days)Agency: Santa Clara Valley Transportation Authority

4-6 Color Offset & Digital Printing Services

Due: 09 Feb, 2023 (in 2 days)Agency: Santa Clara Valley Transportation Authority
Please Sign In to see more like these.

Don't have an account yet? Create a free account now.

Location

Country : United StatesState : District of Columbia